Tiendebytte
helgeland event tiendebytte

Tiendebytte program for 2018: Trykk her!!

Tiendebytte - Norges eldste martna,
har en mange hundre år lang historie.

Det har mer eller mindre vært arrangert sammenhengende siden 1600-tallet og var opprinnelig arena hvor nordmenn, svensker og samer møttes for bytting og handling av varer før vinteren satte inn.
Folket fra kysten byttet varer med folket fra fjellet og dro således nytte av hverandres virke for å berge vinteren over.

Helgeland Event (HEV)

ser signaler på at denne type markeder i større og større grad mister sin opprinnelige identitet og sågar forsvinner grunnet dårlige økonomiske resultater for arrangørene. Man ser at utstillere og produsenter av varer og tjenester med historisk, kulturell og lokal forankring forsvinner fra markedene til fordel for mer ordinære boder og utstillere med et vareutvalg som er mer generelt og ikke relatert til det opprinnelige grunnlaget for disse markedene.
HEV ønsker å forsterke den tradisjonelle profilen på Tiendebytte i Mosjøen og vil gjennom tiltak forsøke å tilrettelegge for utstillere og produsenter med varer og tjenester med historisk, kulturell og lokal/nasjonal forankring. Vi er opptatt av generere entusiasme og engasjement hos de som representerer det opprinnelige grunnlaget for Tiendebyttet – og ikke minst et godt salg.

Under årets Tiendebytte vil vi prioritere utstillere og produsenter som driver småskalabedrifter eller representerer kulturelle og tradisjonelle elementer knyttet til den opprinnelige historien.
Dette betyr at de mest attraktive og sentrale plassene for salg og boder, prioriteres til denne gruppen utstillere. Her er det torget i sentrum samt den historiske «Sjøgato» som er arenaen.
Utstillere og salgsboder som ikke faller inn under denne kategorien, vil ikke få prioritet på plassering i dette området.

Helgeland Event inviterer spesielt utstillere og produsenter med varegruppe mat, håndtverk, kultur, historie og lignende til Tiendebytte i Mosjøen i perioden 20-23.september.
Send en mail til frank@helgelandevent.no med dine behov og ønsker, så skal vi prøve å tilrettelegge så godt som mulig for den enkelte.

Gode opplevelser godt humør økt kjøpelyst og handel

helgelandevent tiendebytte

Ta kontakt

For info, bestilling av stands,
arrangement, etc!

feedback2

Frank Vollan, Daglig Leder, Helgeland Event!

Tlf: +47 91759899

Priser leie av stand/bodplass :

  • inntil 6 meter bredde / kr 650,- (+mva) per dag, inkl strøm (16amp, 1-fas)
  • inntil inntil 9 meter bredde / kr 850,- (+mva) per dag, inkl strøm (16amp, 1-fas)
  • inntil 12 meter bredde / kr 1000,- (+mva) per dag, ink strøm (16amp, 1-fas)

à prisene inkluderer strøm (16 amp 1-fas)

Eksempel:

  • Leie stand, inntil 6 meter, alle dager = kr 2 437,50 (inkl mva)

  • Leie stand, inntil 9 meter, alle dager = kr 3 187,50 (inkl mva)

Helgeland Event har i tillegg boder produsert i trevirke for utleie kr 300,-/døgn (ferdig montert):

  • Modell 1: 3 meter bredde/2,5 meter dybde
  • Modell 2: 3 meter bredde/ca 2 meter dybde (Prioritert til utstillere i Sjøgata)
Top